Ανακαλύφθηκαν 2 νέα γεωγλυφικά στη Νάζκα


Δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γιαμαγκάτα της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι βρήκαν δύο νέα γεωγλυφικά στη Νάζκα του νότιου Περού.

Τα νέα γεωγλυφικά απεικονίζουν ένα ανθρώπινο κεφάλι και τη μορφή ενός ζώου, το οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσδιορίσουν.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, Yoichi Watanabe, το σχέδιο του ανθρώπινου κεφαλιού έχει μήκος 4,2 μέτρα και φάρδος 3,1 μέτρα, ενώ το μικρό τους μέγεθος ίσως να είναι η αιτία που δεν είχαν εντοπιστεί σε προγενέστερες εναέριες έρευνες.

Οι ερευνητές συνεχίζουν το έργο τους και θα καταθέσουν την τελική τους αναφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού του Περού.
Οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα στη φάση της έρευνας και θα πρέπει να προσδιορίσουν την περίοδο στην οποία ανήκουν τα δύο νέα γεωγλυφικά. Η ομάδα, με επικεφαλής τον Masato Sakai, είχε ανακαλύψει το 2006 άλλα 100 περίπου γεωγλυφικά, γραμμές και τρίγωνα, σχηματισμένα στην έρημο.

Τα γεωγλυφικά βρίσκονται κοντά στις Γραμμές της Νάζκα, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Περού, που απεικονίζουν πιθήκους, κολιμπρί και αράχνες.

Οι Γραμμές αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO, και δημιουργήθηκαν μεταξύ του 500 π.Χ και του 500 μ.Χ., ενώ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια αρχαιολογικά μυστήρια.
Living in Peru

Σχόλια

YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *